Uitgebreide asiel mogelijkheden

In DocaAsiel beschikt u over uitgebreide asiel mogelijkheden. Hieronder een kort overzicht:
  • een uitgebreid dossier per dier. Narmate het dossier groeit wordt er voor elk dier een volledige geschiedenis opgebouwd.
  • het verlopen van entingen en ontworm-/ontvlooikuren worden automatisch in het dossier van het dier aangegeven.
  • voor elk dier kan er een foto aan het dossier worden toegevoegd.
  • van elke eigenaar worden ook alle gebeurtenissen bijgehouden. Hierdoor kunt u op herhalende gebeurtenissen reageren.
Om u een beeld te geven van de uitgebreide asiel mogelijkheden in DocaAsiel worden hieronder de belangrijkste punten omschreven. Heeft u hierna nog vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Dierendossier

Per dier wordt een volledig dossier bijgehouden waarin alle historische en hedendaagse gegevens kunnen worden opgevraagd. Dossiers van overleden dieren hoeft u niet weg te gooien en kunnen altijd worden opgevraagd. Het dossier van een dier is opgebouwd uit meerdere tabbladen om zo het overzicht te behouden. Bij elkaar horende informatie wordt op de manier gegroepeerd en is snel terug te vinden.
 
Dier
In het tabblad 'Dier' kunt u elk dier uitgebreid omschrijven. Zo kunt u aangeven om welk diersoort en ras het gaat. Ook zijn natuurlijk het geslacht en de chipnr./tatoe aanwezig. Naast deze en vele andere gegevens is er ook de mogelijkheid om een foto aan het dier toe te voegen. U zult het dier altijd terug kunnen vinden.
 
Medisch
De gezondheid van de dieren in uw asiel zijn van groot belang. Entingen spelen hierbij een grote rol, maar in sommige gevallen heeft het dier ook medicijnen. Zo kunt u in het tabblad 'Medisch' zaken zoals entingen en medicijnen van het dier vastleggen. Elk van deze gegevens kunnen zo uitgebreid worden vastgelegd zoals u dat zelf wilt. DocaPension houdt uiteindelijk bij welke dieren wel of niet de benodigde entingen hebben gehad. Ook kunt u voor elk dier een medicijnkaart uitprinten om ervoor te zorgen dat het dier altijd de medicijnen krijgt die hij/zij nodig heeft.
 
Eigenaar
Mocht het zijn dat de eigenaar van het dier bekend is, dan worden in het tabblad 'Eigenaar' zijn/haar gegevens vastgelegd. Mocht het dier gevonden worden, dan kunnen de gegevens van de eigenaar snel worden achterhaald.
 

 
Voorbeelden van printscreens
 
       
             

Tabblad Diergegevens

  Tabblad Medisch   Tabblad Eigenaar    
Share our website