Klanten- en dierenbestand

Uiteraard is het in DocaPension mogelijk alle gegevens met betrekking tot de klant en zijn/haar dieren vast te leggen. Om het groot aantal aan gegevens overzichtelijk te houden maakt DocaPension gebruik van tabbladen om bijelkaar horende gegevens te groeperen.

Overzichtelijk klantenbestand

Het klantenbestand is in DocaPension kort maar krachtig. Wij hebben ervoor gekozen alleen de meest essentiëele gegevens op te nemen. Hierdoor blijft het geheel overzichtelijk en netjes. Naast de standaard klantgegevens wordt er voor elke klant ook een historie bijgehouden. Deze historie bestaat uit handelingen, zoals de pensionverblijven, maar ook gegevenswijzigingen, zoals een adreswijziging.

Uitgebreid dierenbestand

Naast klantgegevens is het ook noodzakelijk de gegevens van hun dieren bij te houden. In DocaPension kunt u zoveel dieren aan een klant toevoegen als u zelf wilt. Ook is het niet meer nodig overleden dieren weg te gooien waardoor de historie van de klant bewaard blijft.
 
In het dierenbestand heeft u de mogelijkheid om alle eigenschappen van het dier vast te leggen. Omdat het hier om een tig tal gegevens gaat, maakt DocaPension gebruik van tabbladen die bijelkaar horende gegevens groeperen. Hierdoor blijft het geheel overzichtelijk en vindt u de benodigde gegevens snel terug.
 
Dier
In het tabblad 'Dier' kunt u elk dier uitgebreid omschrijven. Zo kunt u aangeven om welk diersoort en ras het gaat. Ook zijn natuurlijk het geslacht en de chipnr./tatoe aanwezig. Naast deze en vele andere gegevens is er ook de mogelijkheid om een foto aan het dier toe te voegen. U zult het dier altijd terug kunnen vinden.
 
Voedsel
Het is belangrijk dat de dieren in uw pension goed verzorgd worden. Om ervoor te zorgen dat elk dier de voeding krijgt die hij/zij nodig heeft, is er in het 'Voedsel' tabblad de mogelijkheid gegevens met betrekking tot de voeding vast te leggen. Zo kunt u aangeven welke voeding het dier heeft en of er problemen zijn bij bepaalde voeding.
 
Medisch
Uw klanten stellen het op prijs dat hun dieren gezond thuiskomen. Entingen spelen hierbij een grote rol, maar in sommige gevallen heeft het dier ook medicijnen. Zo kunt u in het tabblad 'Medisch' zaken zoals entingen, medicijnen en de dierenarts van het dier vastleggen. Elk van deze gegevens kunnen zo uitgebreid worden vastgelegd zoals u dat zelf wilt. DocaPension houdt uiteindelijk bij welke dieren wel of niet de benodigde entingen hebben gehad. Ook kunt u voor elk dier een medicijnkaart uitprinten om ervoor te zorgen dat het dier altijd de medicijnen krijgt die hij/zij nodig heeft.
 
Overige
In het 'Overige' tabblad kunt u gegevens zoals het gedrag, opmerkingen over een eerder verblijf en de dagprijs voor het pensionverblijf vastleggen.

Historie

DocaPension houdt van elke wijziging een historie bij. Zo wordt er bijvoorbeeld automatisch de adreswijziging van de klant bijgehouden. Daarnaast worden ook handelingen zoals een prijswijziging van een dier bijgehouden. Indien nodig is het zelfs mogelijk een opmerking bij de wijziging te plaatsen
 

Voorbeelden van printscreens
 
     
             

Tabblad Diergegevens

  Tabblad Voedsel   Tabblad Medisch   Tabblad Overig
Share our website